Euro Working Group: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Euro Working Group: «Πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υπό-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ άναψε το βράδυ της Δευτέρας το Euro Working Group.

Οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέτασαν τα στοιχεία που απέστειλε η ελληνική πλευρά για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου για τον μήνα Σεπτέμβριο, αποφασίζοντας να εγκρίνουν την εκταμίευση ποσού ύψους 1,7 δισ. ευρώ.

Η εκταμίευση των 1,1 δισ. ευρώ έχει ήδη λάβει την έγκριση του Eurogroup που συνεδρίασε στις 9 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, την εκπλήρωση του συνόλου των 15 προαπαιτούμενων από την πλευρά της κυβέρνησης επιβεβαιώνει η έκθεση συμμόρφωσης που δημοσιοποίησε για την Ελλάδα ο ESM.

Υπενθυμίζεται εδώ πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM συνεδριάζει την Τρίτη, προκειμένου και αυτό να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης. Το συμβούλιο των Διευθυντών του ESM συνεδριάζει το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες, προκειμένου να εγκρίνει και τυπικά την εκταμίευση του συνόλου της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Στην έκθεση συμμόρφωσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕSM, αναφέρονται αναλυτικά τα 15 προαπαιτούμενα, ενώ το καθένα από αυτά συνοδεύεται από τη σήμανση «done», γεγονός που καταδεικνύει ότι η Αθήνα τα εκπλήρωσε όλα στο σύνολό τους.

Η έκθεση συμμόρφωσης του ESM για την Ελλάδα μπορεί να δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, ωστόσο φέρει ημερομηνία 8 Οκτωβρίου και έχει ήδη επικυρωθεί από το Eurogroup.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider