Ειδικά μισθολόγια και ενέργεια στο επίκεντρο των θεσμών την Τρίτη

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ειδικά μισθολόγια και ενέργεια στο επίκεντρο των θεσμών την Τρίτη

Θέματα σχετικά με τη Δικαιοσύνη, τη Δημόσια Διοίκηση και τον χώρο της ενέργειας θα απασχολήσουν τις αυριανές συναντήσεις των θεσμών με το κυβερνητικό επιτελείο.

Οι συναντήσεις θα εκκινήσουν στις 12 το μεσημέρι με τη συνάντηση των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ESM με τη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί ο εξωδικαστικούς συμβίβασες, ο νέος πτωχευτικός κώδικας και οι αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας και η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.

Στη 1 το μεσημέρι τη σκυτάλη θα παραλάβει ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα κατά το επικείμενο ανασχηματισμό. Στη συνάντηση αυτή θα εξετασθούν ζητήματα σχετικά με την πραγματοποίηση της πρώτης δημοπρασίας ηλεκτρικής ενέργειας με το πλαίσιο του μηχανισμού ΝΟΜΕ, την ενδυνάμωση της οικονομικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και την πώληση τουλάχιστον του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή .

Θα ακολουθήσει στις 2 συνάντηση με βασικό θέμα τη δημόσια διοίκηση στην οποία κεντρικό θέμα θα είναι τα ειδικά μισθολόγια, με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη να αναμένεται πάντως να ενημερώσει και για τα ανώτατα όρια για τις μισθολογικές δαπάνες και τα επίπεδα απασχόλησης στο Δημόσιο που θα προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα οποία θα πρέπει να συνάδουν με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και με την εξασφάλιση φθίνουσας πορείας για τις δημόσιες δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider