Έρχεται φθηνό χρήμα 1 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται φθηνό χρήμα 1 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις

Παρόλο που τα στοιχεία δείχνουν ότι η πιστωτική επέκταση μειώνεται μήνα με το μήνα, οι τράπεζες με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν υπόσχονται φθηνό και εύκολο χρήμα προς τις επιχειρήσεις.

Η Εθνική Τράπεζα υπέγραψε τη Δευτέρα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης, συμφωνία χρηματοδότησης συνολικού ύψους μέχρι 300 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Όπως υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης με τη συμφωνία αυτή η ΕΤΕ εξασφάλισε μειωμένο κόστος άντλησης κεφαλαίων για χρηματοδότηση κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι χρηματοδοτήσεις θα είναι τόσο για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων για κεφάλαιο κίνησης όσο και για επενδύσεις. Μέσω του προγράμματος, υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περίπου 300 επιχειρήσεις.

Η Eurobank από την πλευρά της διεκδικεί τα πρωτεία επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που συμμετέχει σε δύο πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, το πρόγραμμα InnovFin και EaSI, οι οποίες είναι ενταγμένες στο Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη και επικεντρώνονται στη στήριξη των καινοτόμων, πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα, από τις πρωτοβουλίες αυτές η τράπεζα έχει εξασφαλίσει 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα υπέγραψε σήμερα συμφωνία ύψους 230 εκατ. ευρω με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Οι σημερινές συμφωνίες της Eurobank με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων προστίθεται σε πρόσφατες, αντίστοιχες πρωτοβουλίες όπως τη συμφωνία ύψους 40 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη στήριξη σχεδίων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όπως και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όσο και η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), ύψους 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του διασυνοριακού εμπορίου και την ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών των ελληνικών επιχειρήσεων με τις επιχειρήσεις άλλων χωρών.

Στις κινήσεις αυτές θα πρέπει να προστεθεί και η συμφωνία Εurobank- IFC, ύψους 100 εκατ. ευρώ. Πρόγραμμα που αφορά κυρίως στη χρηματοδότηση του εμπορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider