Λιγότερα χρήματα «άφησαν» φέτος οι τουρίστες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιγότερα χρήματα «άφησαν» φέτος οι τουρίστες

Παρά την αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέφτηκαν φέτος τη χώρα μας, τα χρήματα που δαπάνησαν στη διάρκεια των διακοπών τους ήταν μειωμένα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, παρατηρήθηκε οριακή αύξηση του αριθμού των τουριστών (κατά 1,8%), οι εισπράξεις από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 7,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Μόνον τον Αύγουστο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 9,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων στα 9,85 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο, οφείλεται τόσο στη μείωση κατά 4,4% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 6.786 εκατ. ευρώ, όσο και στη μείωση κατά 15,4% των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2.709 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ μειώθηκαν κατά 6,4% και διαμορφώθηκαν στα 4.191 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ μειώθηκαν κατά 1,0% και διαμορφώθηκαν στα 2.595 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 8,4% και διαμορφώθηκαν στα 1.442 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 24,3% και διαμορφώθηκαν στα 706 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν στα 1.386 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 13,2%.

Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 2,1% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 313 εκατ. ευρώ, όπως και οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ που μειώθηκαν κατά 24,0% και διαμορφώθηκαν στα 516 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση αυτή διαμορφώθηκε στα 17,1 εκατομμύρια τουρίστες έναντι 16,7 δισ. ευρώ στο περυσινό οκτάμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider