Εργασιακά και φορολογικά στο μενού των επαφών με τους θεσμούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργασιακά και φορολογικά στο μενού των επαφών με τους θεσμούς

Ξεκίνησε την Κυριακή ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών. Στις σημερινές συναντήσεις, στις οποίες παρευρίσκεται και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Delia Velculescu αναμένεται να μπουν στο τραπέζι όλα τα «καυτά» ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Το πρόγραμμα των θεσμών εκκίνησε στις 10 με συνάντηση με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των θεσμών ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα έχουν διευθετηθεί οι εκκρεμότητες με τις διοικήσεις των τραπεζών και θα έχουν γίνει οι διορισμοί των νέων στελεχών. Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μετά το δεύτερο τρίμηνο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βαίνουν καλύτερα.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε πως στην επισκόπηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς και το θέμα της χαλάρωσης.στα πρωτογενή πλεονάσματα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί και επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του προκαθορισμένου χρόνου.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων θα βρεθούν, ακόμη, ο εξωδικαστικός διακανονισμός των κόκκινων δανείων, τα φορολογικά και βέβαια οι αλλαγές στην αγορά εργασίας. Από αυτές τις πρώτες συζητήσεις αναμένεται να φανούν οι διαφορές κυβέρνησης-Θεσμών με το Μαξίμου να θέλει να κλείσει η αξιολόγηση το αργότερο μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλες οι κρίσιμες αλλαγές που ζητούν οι Θεσμοί στην αγορά εργασίας: Το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος.

​Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, διαμορφώνεται ως εξής: ​

11:00 – 12:00 Επισκόπηση (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιαράκης) ​

12:00 – 13:00 Επιχειρηματικό περιβάλλον (Τσακαλώτος, ​Σταθάκης)

14:00 – 15:30 Εξωδικαστικός διακανονισμός (Τσακαλώτος, Σταθάκης, Πιτσιλής, ΤτΕ, ΤΧΣ)

15:30 – 17:00 Φορολογικά (Τσακαλώτος, Αλεξιάδης, Πιτσιλής)​

​17:30 - 19:00 Αγορά εργασίας (Κατρούγκαλος)​

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ο πρώτος γύρος της αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου οπότε και θα γίνει επισκόπηση προόδου και θα οριστικοποιηθούν τα νομοθετήματα που θα πρέπ0ει να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider