Στη γραμμή Schaeuble η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη γραμμή Schaeuble η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα

Στη γραμμή Schaeuble κινείται και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, η οποία φαίνεται να προβληματίζεται για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην περίπτωση που προχωρήσει εδώ και τώρα η ρύθμιση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος.

Ο Francesco Drudi, στέλεχος της ΕΚΤ, υποστηριξε πριν απο λίγο ότι η ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα αποθαρρύνει τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος μιλώντας στη διάρκεια συνεδρίου που διοργανωσε το Ελληνο γερμανικό επιμελητήριο, υπογράμμισε ότι η ρύθμιση του χρέους σε συνδυασμό με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων αποτελούν τους παράγοντες που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να να επανέλθει στις αγορές.

«Είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να δείχνουν πλήρη δέσμευση στους στόχους και στο πρόγραμμα» σημείωσε ο κ. Drudi, ενώ συμπλήρωσε ότι η ελπίδα όλων είναι να επιτύχει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια. «Αυτό είναι το απαραίτητο και να βγει εν τέλει η Ελλάδα από το πρόγραμμα και να επανέλθει στις αγορές» όπως ανέφερε.

Παράλληλα, το στέλεχος της ΕΚΤ υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής είναι να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, να βελτιωθεί η δημοσιονομική θέση της χώρας και να συνεχιστούν, αλλά και να εισαχθούν μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Ερωτηθείς για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Draghi ότι η ΕΚΤ θα εξετάσει ανεξάρτητα το θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού, ο Drudi εξήγησε πως η ΕΚΤ περιμένει την έκθεση βιωσιμότητας η οποία θα δείξει, μεταξύ άλλων και πως επηρεάζεται η δημοσιονομική θέση της Ελλάδας. Η ΕΚΤ πρέπει να λάβει υπόψη την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους πριν αποφασίσει για την συμμετοχή ή μη της Ελλάδας στο QE, ανέφερε.

Αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, είπε πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider