Ελεύθερες απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία ζητούν οι Θεσμοί

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελεύθερες απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία ζητούν οι Θεσμοί

Αρνητικοί στην «ομογενοποίηση» της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και ειδικά στην προσφάτως θεσμοθετημένη διαδικασία των απολύσεων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία εμφανίσθηκαν οι θεσμοί στη συνάντηση τους με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις προέβαλαν οι θεσμοί στο ότι οι καταγγελίες σύμβασης στα ιδιωτικά σχολεία μπορούν πλέον να εξεταστούν ως προς την καταχρηστικότητά τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Ο κ. Φίλης δεν αποδέχεται αλλαγή του νόμου που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι, ωστόσο φέρεται να μην απέκλεισε περαιτέρω διαβούλευση για το θέμα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ακόμη η προετοιμασία του τριετούς σχεδίου δράσης για την Παιδεία, η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδίου για τη Διά Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση με ποσοτικούς στόχους για το 2017 και το 2018 και οι δράσεις για την επαγγελματική και εκπαιδευτική κατάρτιση με σειρά δράσεων για τη στήριξη εργοδοτών με στόχο την παροχή προγραμμάτων προσφοράς εργασίας και επαγγελματικής κατάρτισης.

Με το αναθεωρημένο Μνημόνιο οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να καταρτίσουν στρατηγική ανάπτυξης που μεταξύ άλλων, θα στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και στη δημιουργία ανθρώπινου κεφαλαίου μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην βελτίωση του τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης και στην καινοτομία.

Ο κ. Φίλης ενημέρωσε τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM για την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε αυτό τον τομέα, αλλά και για τα σχέδια του υπουργείου για μόνιμους διορισμούς από το Σεπτέμβριο του 2017 και αύξηση των κονδυλίων για την εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider