Υπηρεσία Μεταρρυθμίσεων ζητά ο ΣΕΒ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπηρεσία Μεταρρυθμίσεων ζητά ο ΣΕΒ

«Εάν οι αρχές του project management είχαν εφαρμοστεί στην υλοποίηση των 3 μνημονίων-του μεγαλύτερου έργου program management στη χώρα μας- σήμερα θα είχαμε ολοκληρώσει τη δουλειά, θα είχαμε βγει από το καθεστώς επιτήρησης και θα είχαμε επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Αυτό επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας στο συνέδριο του Project Management Institute 2016, ενώ σημείωσε ως κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας για την υποστήριξη και την επιτυχία του κάθε έργου, το αίσθημα ιδιοκτησίας και τη δέσμευση της διοίκησης, την εφαρμογή των καλύτερων κανόνων και διαδικασιών, την ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις αλλαγές και την προσήλωση στο αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επανέφερε εξάλλου την πρόταση του ΣΕΒ για τη σύσταση Υπηρεσίας και Παρατηρητηρίου Μεταρρυθμίσεων που θα εστίαζε σε ορισμένους, κύριους στόχους με σαφή οφέλη για την οικονομία, θα φρόντιζε για την εκπλήρωση των στόχων αυτών, για τις πολιτικές και διοικητικές ενέργειες που απαιτούνται, για τους αναγκαίους πόρους για την καταλληλότερη Τεχνική Βοήθεια, καθώς και για τη μείωση του κοινωνικού αντίκτυπου των μέτρων. Με αυτή τη δομή, όπως υποστήριξε, «θα υλοποιούσαμε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και δεν θα σερνόμασταν σε μία τυπική και -με το στανιό- εκπλήρωση των προαπαιτούμενων κάθε δόσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider