Ανάβει πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάβει πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 1,7 δισ. ευρώ, άναψε στη συνάντηση που είχε το οικονομικό επιτελείο με τους εκπροσώπους των Θεσμών την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Θεσμοί αποδέχτηκαν πως ο στόχος για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου 1,8 δισ. ευρώ έχει επιτευχθεί κάτι που σημαίνει ότι το Euroworking Group στις 24 Οκτωβρίου θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του 1,7 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα 1,8 δισ. αφορούν το δεύτερο κομμάτι της υποδόσης των συνολικά 2,8 δισ., η οποία έσπασε μετά από απόφαση του προηγούμενου Eurogroup σε δύο περαιτέρω δόσεις. Τα 1,1 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκαν άμεσα, ενώ η εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού μετατέθηκε για αργότερα, λόγω «τεχνικών ζητημάτων».

Αυτό που καθυστέρησε την καταβολή του συνόλου της δόσης ήταν ότι όταν γινόταν το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου δεν υπήρχαν στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Σεπτέμβριο.

Τα 1,7 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθούν στις 24 Οκτωβρίου, στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider