«Ανοιχτός για όλους ο χώρος της κοινωνικής οικονομίας»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανοιχτός για όλους ο χώρος της κοινωνικής οικονομίας»

Με την ψήφιση στα άρθρα και στο σύνολό του, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του νόμου Αντωνοπούλου για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τόνισε ότι «επιδίωξη και φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε με τον νόμο ένα περιβάλλον πραγματικά υποστηρικτικό και αυτό δρομολογούμε με τις λύσεις που δίνουμε στα ζητήματα χρηματοδότησης, φορολογικής και ασφαλιστικής μεταχείρισης και πρόσβασης στις δημόσιες συμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουμε τις σχέσεις των φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (ΚΑΛΟ) με το δημόσιο».

«Ο χώρος της κοινωνικής οικονομίας χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν σαν προνοιακή πολιτική για τις ευάλωτες ομάδες. Με τον καινούργιο νόμο το ανοίγουμε σε όλους τους πολίτες και σε όλες τις δραστηριότητες και αυτό δεν σημαίνει ότι οι ευάλωτες ομάδες μένουν έξω από το δικό μας ραντάρ», σημείωσε η υπουργός και πρόσθεσε, «εμείς λέμε ότι ο χώρος της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, επειδή δεν δημιουργεί αποκλεισμούς, έχει ανοιχτές τις αγκάλες για όλους. Δεν κάνει διακρίσεις, δημιουργεί πλαίσιο ισότητας και ισοτιμίας και εξ’ αυτού οι ειδικές και ευάλωτες ομάδες βρίσκουν πολύ πιο εύκολα το χώρο τους για να συμμετέχουν παραγωγικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider