Χαρίτσης: Έρχονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρίτσης: Έρχονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Αναπτυξιακή τράπεζα, αξιοποίηση εναλλακτικών θεσμών χρηματοδότησης και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων περιλαμβάνονται στη στρατηγική του υπουργείου Οικονομίας για τη βελτίωση της ρευστότητας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο υφυπουργός σχολίασε ότι το οικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται σταδιακά με επιστροφή στην χρηματοοικονομική σταθερότητα και έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες για την αναπτυξιακή προσπάθεια. Σε αυτό το περιβάλλον η μακροπρόθεσμη προοπτική που σχεδιάζει το υπουργείο έχει ως στόχο την αναδιάταξη του ανθρώπινου εργατικού δυναμικού, τη βελτίωση των συνθηκών για νέες επενδύσεις και τελικά τη διαμόρφωση νέων συντελεστών στην οικονομία χωρίς τα βάρη του παρελθόντος.

Αναλυτικότερα, με αυτή τη στόχευση όπως εξήγησε ο κ. Χαρίτσης το υπουργείο Οικονομίας προωθεί τα εξής:

- Δημιουργία η ενίσχυση του τραπεζικού επενδυτικού συστήματος μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας, αλλά και συνεταιριστικών τραπεζών με στόχο τη συνεπένδυση και την μόχλευση πόρων και όχι την απλή δανειοδότηση.

- Για την ενδογένεια του τραπεζικού συστήματος δημιουργείται σχεδιασμός για τα ανεκμετάλλευτα περιουσιακά στοιχεία του δημόσιου.

- Ανάπτυξη συμπληρωματικών θεσμών πίστωσης και κατάλληλων εργαλείων που δεν βασίζονται σε κλασσικά τραπεζικά εργαλεία, αλλά στην συνεπένδυση ιδιαίτερα για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

- Μικροπιστώσεις και εγγυήσεις για κεφάλαια κίνησης για εξαγωγικές επιχειρήσεις και χρηματοδότηση στοχευμένων δράσεων όπου το ΕΣΠΑ θα έχει το ρόλο υψηλής εγγύησης για τη μόχλευση κεφαλαίων και από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Δηλαδή μέσω του ΕΣΠΑ να αυξηθεί η μόχλευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider