Αντίστροφη μέτρηση για την εκταμίευση της δόσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για την εκταμίευση της δόσης

Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση και των τελευταίων προαπαιτούμενων βρίσκεται η Αθήνα, με στόχο το Eurogroup της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υπό-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες θέλουν εντός των επόμενων ωρών να κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με στόχο να συζητηθεί αύριο Τετάρτη από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την Πέμπτη να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είναι το ένα από τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της υπό-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Την ερχόμενη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να εξετάσουν την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και δη την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που εκκρεμούν.

Όπως προκύπτει από την επίσημη ατζέντα των εργασιών του Eurogroup, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, η Ελλάδα θα αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης. Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων, καθώς και την πρόοδο που έχει καταγραφεί στην κατεύθυνση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

«Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα προϋποθέτει την υλοποίηση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων. Η υπό-δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμη για την Ελλάδα τα τέλη Οκτωβρίου», τονίζεται στο ανακοινωθέν του Eurogroup.

Πλην της Ελλάδας, στο επίκεντρο του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα βρεθούν τα συμπεράσματα της Συνόδου της G7, η δημοσιονομική κατάσταση της Ευρωζώνης, καθώς και θέματα που αφορούν στην υγεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider