Από τις 5 Δεκεμβρίου οι αλλαγές στο Taxisnet

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από τις 5 Δεκεμβρίου οι αλλαγές στο Taxisnet

Στην προειδοποίηση πως οι αλλαγές που θα επέλθουν στα πρωτόκολλα επικοινωνίας του Taxisnet θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα ασυμβατότητας προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα και με την οποία επαληθεύει χθεσινό δημοσίευμα του insider.gr

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το υπουργείο Οικονομικών, λόγω των πολλαπλών αιτημάτων από ενδιαφερόμενους φορείς και συλλόγους επαγγελματιών για αναβολή της προγραμματισμένης για την 3η Οκτωβρίου 2016 αναβάθμισης των υπολογιστικών υποδομών του, αποφάσισε την πραγματοποίηση της αναβάθμισης την 5η Δεκεμβρίου 2016.

Στο σημείο αυτό σημειώνει τα εξής: «Παρακαλούνται εκ νέου οι χρήστες εφαρμογών και υπηρεσιών, όπως είχαν ενημερωθεί και σε προηγούμενες ανακοινώσεις (ανακοίνωση Ιουνίου, ανακοίνωση Σεπτεμβρίου ), να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα εγκαίρως για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα ασυμβατότητας».

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ (ΕΕΧΙ) προειδοποίησε χθες πως η αλλαγή πρωτοκόλλου σημαίνει ότι δεν θα υποστηρίζονται πλέον μια σειρά από λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows XP/Vista, Linux, Mac OS X κ.α.. Επίσης δεν θα υποστηρίζεται μια σειρά πλοηγών διαδικτύου, όπως το Chrome, το Firefox και το Safari.

Σύμφωνα με την ΕΕΧΙ η αλλαγή του πρωτοκόλλου θα επιβαρύνει όλες και όλους με δυσβάσταχτο -επιπλέον και μη προγραμματισμένο- οικονομικό κόστος αναβάθμισης συστημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider