Bild: Στον αέρα το ελληνικό πρόγραμμα αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bild: Στον αέρα το ελληνικό πρόγραμμα αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια στους κόλπους του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), διότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ακόμα δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Peter Ramsauer, επικεφαλής της οικονομική επιτροπής της Μπούντεστακ, ζήτησε με δήλωσή του στην Bild να γίνει νέα ψηφοφορία στη γερμανική βουλή, εάν το ΔΝΤ δεν παράσχει τη διαβεβαίωσή του ότι θα συμμετάσχει μέχρι το τέλος του 2016. «Πολυάριθμοι βουλευτές νοιώθουν ότι τους έχουν κοροϊδέψει», δήλωσε στην ίδια εφημερίδα και ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και εκπρόσωπος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Christian Von Stetten.

Σε τελευταία ανάλυση η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στη βουλή κατά την ψηφοφορία για το τρίτο πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδος τη συμμετοχή του ΔΝΤ. «Δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται κανείς έτσι στο Κοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά στην γερμανική εφημερίδα. Αλλά και ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU, υπενθύμισε ότι πάντα λεγόταν ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ. Ελπίζει δε ότι σύντομα το Ταμείο θα δώσει το πράσινο φως και θα συμμετάσχει.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider