ΥΠΟΙΚ: Καμία καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΟΙΚ: Καμία καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ

Καμία καθυστέρηση δεν αναμένεται να υπάρξει στην εκταμίευση της υπό-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Τούτο δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Αν υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση, πρόσθεσαν, θα είναι τεχνικής φύσης, 24 έως 48 ωρών.

Νωρίτερα, όπως μετέδιδε το Bloomberg, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μικρή – ολιγοήμερη – καθυστέρηση στην εκταμίευση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Τσακαλώτος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθυστέρησης εκταμίευσης της δόσης, τόνισε ωστόσο πως εάν αυτό συμβεί, θα είναι μια μικρή, λίγων ημερών, καθυστέρηση.

Οι δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα ΠΡΙΝ τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ, Pierre Moscovici, είδαν ωστόσο το φως της δημοσιότητας μετά το πέρας της συνάντησης αυτής.

«Εάν σημειωθεί καθυστέρηση, θα είναι ημερών και όχι εβδομάδων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τον Pierre Moscovici, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν.

Ειδικότερα, με αφορμή την υπόθεση Γεωργίου και τις επιστολές που αντηλλάγησαν μεταξύ Κομισιόν και Ελλάδος, αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν.

Ταυτόχρονα και οι δύο πλευρές τάχθηκαν υπέρ του να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider