Ξανά στο στόχαστρο της ΓΓΔΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανά στο στόχαστρο της ΓΓΔΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Μετά τη μάχη των αποδείξεων σε ταβέρνες και μπαρ τους καλοκαιρινούς μήνες ο μηχανισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων βάζει ξανά στο κάδρο των φθινοπωρινών ελέγχων τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, «το καλοκαίρι, εστιάζουμε τους ελέγχους κυρίως στον τουρισμό, δηλαδή στα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων και άλλα παρόμοια επαγγέλματα. Μετά, το φθινόπωρο, θα επικεντρωθούμε στους ελεύθερους επαγγελματίες όπου υπάρχει παραδοσιακά πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο διενέργειας σαρωτικών ελέγχων το οποίο βασίζεται σε έναν συνδυασμό κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες με υψηλές πιθανότητες φοροδιαφυγής.

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και λογιστές βρίσκονται ψηλά στη λίστα των ελεγκτικών στόχων, αν και το προφίλ του κάθε ελεγχόμενου θα διαφοροποιεί κατά περίπτωση τη διαδικασία ελέγχου.

Στο μικροσκόπιο θα μπουν τα δηλωθέντα εισοδήματα των τελευταίων ετών, καθώς και οι επαγγελματικές δαπάνες, τα δάνεια και τα περιουσιακά στοιχεία των ελεγχομένων, ενώ θα γίνονται και τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider