Παγκόσμια τράπεζα: «Κόψτε» φοροαπαλλαγές και παροχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκόσμια τράπεζα: «Κόψτε» φοροαπαλλαγές και παροχές

«Μαύρη» λίστα, με μια σειρά νέων περικοπών στις φοροαπαλλαγές και τις παροχές, με έμφαση στον τομέα της Υγείας, κατέθεσε η Παγκόσμια Τράπεζα στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει στο σχετικό της δημοσίευμα η Καθημερινή της Κυριακή, η Παγκόσμια Τράπεζα που ενέχει κεντρικό συμβουλευτικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του συστήματος πρόνοιας της χώρας κρίνει ότι μένουν πολλές ακόμη περικοπές για να γίνουν στον κλάδο των παροχών υγείας και περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, προτείνει «ψαλίδι» στις παροχές ανταποδοτικού χαρακτήρα για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές που ισχύουν για τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.

Η λίστα περιλαμβάνει, επίσης, στα υπό «αναδιάρθρωση επιδόματα» περισσότερες από 100 παροχές που δίνονται σε είδος ή σε χρήμα σε ασφαλισμένους ή ανέργους.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις εκπτώσεις φόρων (φοροαπαλλαγές) από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 100-120 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, στο στόχαστρο έχει μπει και το επίδομα θέρμανσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι βάση των κριτηρίων που εφαρμόζονται, ενδέχεται οι δικαιούχοι να μην είναι πάντα αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη ένα τέτοιο μέτρο.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, η Παγκόσμια Τράπεζα δεν επιμένει σε περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς διαπιστώνεται ότι η συνολική δαπάνη υπολείπεται των πραγματικών αναγκών ενός σύγχρονου και στοχοθετημένου συστήματος στήριξης των παιδιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider