«H τρόικα να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«H τρόικα να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί»

Να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, για όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία χρόνια και εν συνεχεία να παραιτηθούν, ζητά από την παλαιά «τρόικα» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν, οι τρεις θεσμοί της παλαιάς τρόικας, πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και μετά να παραιτηθούν», διαμηνύει ο κ. Βαρουφάκης, μέσω του προσωπικού του blog, μια μέρα μετά την έκθεση του ανεξάρτητου γραφείου του ΔΝΤ για τα λάθη και τις αστοχίες των ευρωπαϊκών πακέτων διάσωσης.

Όπως τονίζει, είναι άμεση η ανάγκη για μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό, όχι μόνο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν, καθώς οι δύο ευρωπαϊκοί θεσμοί ήταν εκείνοι που «προέτρεπαν το Ταμείο να προχωρήσει σε εικονικό δημοσιονομικό πνιγμό της Ελλάδας».

Ωστόσο, όπως σπεύδει να επισημάνει ο κ. Βαρουφάκης, μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή, για αυτό και θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι παραιτήσεις συγκεκριμένων στελεχών των εν λόγω θεσμών και συγκεκριμένα του Poul Thomsen από το ΔΝΤ, του επικεφαλής του Euro Working Group, Thomas Wieser, του Declan Costello της Κομισιόν και του Klaus Masuch της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider