Νέο 50εύρω παρουσιάζει η ΕΚΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο 50εύρω παρουσιάζει η ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ –το Ευρωσύστημα– θα παρουσιάσουν επισήμως στο κοινό το τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ της νέας σειράς «Ευρώπη» στις 5 Ιουλίου 2016. Το νέο τραπεζογραμμάτιο προγραμματίζεται να τεθεί σε κυκλοφορία την άνοιξη του 2017.

Οι κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων, οι ενώσεις των ενδιαφερόμενων κλάδων και η ΕΚΤ υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης προκειμένου να τονίσουν τη δέσμευσή τους να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης και έκδοσης εισιτηρίων καθώς και άλλα μηχανήματα που δέχονται τραπεζογραμμάτια θα δέχονται το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ από την ημερομηνία εισαγωγής του. Δεσμεύτηκαν επίσης να ενημερώσουν τους πελάτες, τους εταίρους, τους υπαλλήλους τους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με το νέο τραπεζογραμμάτιο.

«Εμείς, το Ευρωσύστημα και οι συνεργάτες μας από τους ενδιαφερόμενους κλάδους, έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα τις προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες ούτως ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα τραπεζογραμμάτιά τους παντού, χωρίς προβλήματα, από την ημερομηνία που αυτά θα τεθούν σε κυκλοφορία», δήλωσε ο Ton Roos, επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζογραμματίων στην ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider