Τo κλείσιμο των προαπαιτούμενων επικυρώνει το Euro Working Group

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τo κλείσιμο των προαπαιτούμενων επικυρώνει το Euro Working Group

Το τέλος της διαδικασίας εφαρμογής του συνόλου των προαπαιτούμενων μέτρων αναμένεται να σημάνει και επισήμως το Euro Working Group, που συνεδριάζει την Πέμπτη, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Όπως αναφέρουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το Euro Working Group θα επιβεβαιώσει και τυπικά ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα των συμφωνημένων μέτρων, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ενημερώσει και επίσημα τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών κρατών προκειμένου τα τελευταία να εγκρίνουν την αποδέσμευση της δόσης.

Στο μεταξύ, σε αναβολή της απόφασής της για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα προχώρησε την Τετάρτη η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Δεν αποφασίσαμε ακόμη την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, διότι η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση μέτρων εκκρεμεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή.

«Όταν αυτά θα έχουν υλοποιηθεί, θα ασχοληθούμε εκ νέου με το θέμα» πρόσθεσε και επεσήμανε πως δεν διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Στο σχετικό αίτημα που είχε διαβιβάσει την Τρίτη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή, είχε επισημανθεί ότι η έγκριση εξαρτάται από την τελική επιβεβαίωση της εφαρμογής των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.

Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ακόμη, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν μπόρεσαν να δώσουν στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης οριστική επιβεβαίωση για αυτό το θέμα, ωστόσο αυτή η επιβεβαίωση αναμένεται σύντομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider