Έρχονται και οι Ιταλοί για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται και οι Ιταλοί για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε η εννεαμελή αντιπροσωπεία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σειρά έχουν οι Ιταλοί.

Σύμφωνα με κύκλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση του Οργανισμού αναμένεται να έχει συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Ιταλικών Σιδηροδρόμων (Ferrovie dello Stato Italiane), οι οποίο και εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλλουν προσφορά στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του, ο οποίος και έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουνίου.

Πρόκεται για την τρίτη επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του μετά τις προηγούμενες δύο αποτυχημένες, κατά τις οποίες κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισμός.

Κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αν δεν ευοδοθεί και αυτή η προσπάθεια, τότε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πάει για λύση και εκκαθάριση, όπως συνέβη και στην περίπτωση της «Ολυμπιακής».

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη ύστερα από τις πιέσεις της Κομισιόν για ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων ύψους 750 εκατ. ευρώ, εφόσον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμείνει στο Δημόσιο.

Τα έσοδα πάντως από την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αναμένεται να είναι πολλά. Γι' αυτό ακριβώς και στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση, αφού αν δεν προχωρήσει η εξαγορά της από ιδιώτες, η εταιρεία θα κλείσει οριστικά. Κεφάλαια ύψους 750 εκατ. ευρώ εννοείται πως δεν υπάρχουν για να επιστραφούν, κάτι που σημαίνει πως αν η εταιρεία παραμείνει στο Δημόσιο, το λουκέτο θεωρείται δεδομένο, όπως έχει διαμηνύσει πολλάκις στην ελληνική πλευρά η Κομισιόν.

Να σημειωθεί ότι οι ζημιές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το πολυήμερο κλείσιμο της Ειδομένης ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ, με τα στελέχη όμως του Οργανισμού να εμφανίζονται αισιόδοξα για την πορεία του τζίρου το 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider