«Καμπανάκι» από την ΕΣΕΕ για τους έμμεσους φόρους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από την ΕΣΕΕ για τους έμμεσους φόρους

Τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «η ΕΣΕΕ μπορεί να αντιληφθεί τη σημασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, μπορεί να αντιληφθεί τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί πως θα πληρωθεί ο λογαριασμός της συμφωνίας από τη πραγματική οικονομία».

Η συνομοσπονδία σημειώνει ότι με τις ρυθμίσεις αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι κατά 1,84 δισ. ευρώ «και εντείνεται ο φόβος, μήπως άμεσοι και έμμεσοι φόροι "καταπιούν" την αδύναμη ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και συνεχίζει: "η μικρομεσαία οικογένεια και η ελληνική επιχειρηματικότητα με τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου πετιούνται σε ένα "λάκκο φόρων" όπου κινδυνεύουν να πνιγούν στα χρέη».

Αντιρρήσεις ως προς την ίδρυση των νέων φορέων δεν εκφράζονται, αλλά όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ «δεν φαίνεται να μειώνουν ούτε το κράτος, ούτε τη γραφειοκρατία».

Κόκκινα δάνεια

Η ΕΣΕΕ εκφράζει αντιρρήσεις ως προς τη πώληση των εξυπηρετούμενων δανείων, αφού όπως αναφέρει, «για άλλη μια φορά ο συνεπής δανειολήπτης καλείται να μπει σε μία άγνωστη διαδικασία που δεν γνωρίζει πότε θα αρχίσει και πως θα καταλήξει. Αντίστοιχα διακρίνουμε προτεραιότητα στη πώληση αντί στη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων».

Αντιρρήσεις έχει και στην επιβολή ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να καταβάλλουν οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες ακινήτων που για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών σε ιδιοχρησιμοποιούμενες επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

Αντιρρήσεις εκφράζει και για την επιβολή του Αυτόματου Μηχανισμού Δημοσιονομικής Προσαρμογής, «γιατί αφενός δείχνει ανυποληψία και αφετέρου γιατί δεν λειτουργεί αμφίδρομα σε περίπτωση επίτευξης των στόχων, ως απαραίτητος "κόφτης" υπερβολικών φόρων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider