Λουκέτο βάζουν 70 επιχειρήσεις καθημερινά στη Θεσσαλονίκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λουκέτο βάζουν 70 επιχειρήσεις καθημερινά στη Θεσσαλονίκη

Με τη φράση «ο τζίρος πέφτει καθημερινά», αλλά και την εκτίμηση ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 τα εμπορικά καταστήματα που θα έχουν «κατεβάσει ρολά» στην Ελλάδα θα υπερβαίνουν τις 65.000, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης.

Εκτίμησε πως θα υπάρξει αύξηση των λουκέτων το 2016, λέγοντας χαρακτηριστικά: «καθημερινά κλείνουν 70 με 80 επιχειρήσεις, η ανεργία ολοένα και μεγεθύνεται και οι αρμόδιοι εξακολουθούν να στηρίζουν το τραπεζικό σύστημα, αντί να προφυλάξουν τη ραχοκοκαλιά, όπως υποστηρίζουν, της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Μάλιστα, όπως είπε, η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος, που είχε διάρκεια δέκα ημερών, «δυστυχώς δεν βοήθησε καθόλου τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Ο κ. Φιλιππίδης επισήμανε ακόμη ότι την (Κυριακή) 1η Νοεμβρίου 2015, οπότε και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ήταν προαιρετική, "η αγορά κινήθηκε πάρα πολύ καλά, αλλά μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μόνο εκείνη την ημέρα".

«Το να κάνουμε μία ημέρα καλό τζίρο δεν λύνει τα προβλήματά μας, ούτε και βοηθά στην επιβίωση των καταστημάτων μας» σχολίασε και πρόσθεσε: «όλες τις άλλες ημέρες των φθινοπωρινών εκπτώσεων, μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου, δεν έγιναν αγορές, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο».

Εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την πορεία της οικονομίας και την «έλλειψη πολιτικής βούλησης να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση», ο κ. Φιλιππίδης τόνισε: «αν θέλουν να σωθούν οι 700.000 οικογένειες εμπόρων πρέπει να σταματήσει η οικονομική αφαίμαξή μας και να μας στηρίξουν, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε δουλειά στον κόσμο που υποφέρει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider