Μόσχα: Οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν την ψηφοφορία στα Σκόπια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μόσχα: Οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν την ψηφοφορία στα Σκόπια
«Η Ρωσία πιστεύει ότι υπήρξε νοθεία στις ψήφους την Παρασκευή και ότι οι οκτώ ψήφοι εξασφαλίστηκαν "με εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες των βουλευτών της αντιπολίτευσης"».

Οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν την «άδικη ψηφοφορία» στο κοινοβούλιο της Μακεδονίας, που ενέκρινε της Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το αποτυχημένο δημοψήφισμα, καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδει το RT, η ανακοίνωση του ρωσικού υπΕξ υπογραμμίζει ότι το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε το περασμένο Σαββατοκύριακο με οριακή πλειοψηφία τη Συνταγματική αναθεώρηση, που σηματοδοτεί «ένα λαμπρότερο μέλλον» με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά οι Μακεδόνες ψηφοφόροι επέλεξαν σε μεγάλο ποσοστό να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, στο οποίο καταγράφηκε μόλις 36,9% συμμετοχή.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καλέσει την αντιπολίτευση της πΓΔΜ να υπερψηφίσει την αλλαγή του Συντάγματος παρά το αποτυχημένο δημοψήφισμα, αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, έφτασε στα Σκόπια τη Δευτέρα για να παράσχει στήριξη στον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ, μετά την ψηφοφορία της Παρασκευής.

«Όμως, η Ρωσία πιστεύει ότι υπήρξε νοθεία στις ψήφους την Παρασκευή και ότι οι οκτώ ψήφοι εξασφαλίστηκαν "με εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες των βουλευτών της αντιπολίτευσης"».

«Θεωρούμε ότι αυτό που συνέβη στην πΓΔΜ συνιστά ανοιχτή παραβίαση όλων των κανόνων, τόσο από νομική όσο και από ηθική σκοπιά. Τέτοιες “βρώμικες” μέθοδοι δεν μπορούν λαμβάνονται σαν έκφραση της βούλησης του κοινοβουλίου», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider