Σάλος με ρατσιστικό περιστατικό σε πτήση της Ryanair

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σάλος με ρατσιστικό περιστατικό σε πτήση της Ryanair
Λευκός άνδρας επιτέθηκε σε μαύρη συνεπιβάτη του με απεχθείς εκφράσεις και τελικά αλλάζει θέση στο αεροπλάνο η γυναίκα.

Σοβαρή κριτική και απειλές μποϊκοτάζ δέχεται η Ryanair μετά από ρατσιστικό περιστατικό που σημειώθηκε σε πτήση της και το οποίο αρνήθηκε να αντιμετωπίσει.

Ειδικότερα, η αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε να κατεβάσει ή να επιβάλλει οποιαδήποτε κύρωσε σε λευκό άνδρα ο οποίος επιτέθηκε σε μαύρη συνεπιβάτη του, που καθόταν στο διπλανό κάθισμα.

Ο άνδρας απευθύνεται με απεχθείς εκφράσεις στην ηλικιωμένη γυναίκα, την προσβάλλει για την εμφάνιση και την προφορά της, ενώ από βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, φαίνεται ότι άλλοι επιβάτες επεμβαίνουν και ιδιαίτερα ένας νεαρός άνδρας ο οποίος ζητά επανειλημμένα από τον άνδρα να σταματήσει να μιλάει.

Οι υπάλληλοι αντί να αλλάξουν θέση στον άνδρα ή ακόμα και να τον κατεβάσουν από το αεροπλάνο, αλλάζουν θέση στη γυναίκα και η πτήση τελικά απογειώθηκε από τη Βαρκελώνη, χωρίς αυτός ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε συνέπειες.

Ο χειρισμός της Ryanair σε αυτό το επεισόδιο την Παρασκευή προκάλεσε έντονες επικρίσεις, με αρκετούς επιβάτες να απειλούν με μποϊκοτάζ ενώ Βρετανοί αξιωματούχοι υπόσχονται να πάνε το θέμα στο Κοινοβούλιο.

Εκπρόσωπος της Ryanair είπε ότι η εταιρεία έχει αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία του Έσσεξ, που είναι υπεύθυνη για την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, όπου η πτήση προσγειώθηκε και δεν σχολίασε κάτι παραπάνω.

Η κόρη της γυναίκας που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης δήλωσε στην Huffington Post: «Αν εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος μαύρος είχαμε συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο, η αστυνομία θα μας είχε διώξει από την πτήση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider