Σκοπιανός ΥΠΕΣ: Προστατεύονται από την αστυνομία όσοι βουλευτές ψήφισαν «ναι»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκοπιανός ΥΠΕΣ: Προστατεύονται από την αστυνομία όσοι βουλευτές ψήφισαν «ναι»
«Δέχονται απειλές στα social media, τους κατηγορούν για προδοσία και δωροδοκία», λέει ο Όλιβερ Σπασόφκι.

Στον ισχυρισμό ότι και οι 80 βουλευτές που υπερψήφισαν την Παρασκευή τη Συνταγματική Αναθεώρηση βρίσκονται υπό 24ωρη αστυνομική προστασία προχώρησε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της πΓΔΜ, Όλιβερ Σπασόφκι.

Ο Σπασόφσκι, σύμφωνα με το Balkan Insight, ισχυρίζεται ότι οι βουλευτές που ψήφισαν «ναι» στη συμφωνία χρειάζονται αστυνομική προστασία γιατί λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα που τους κατηγορούν για προδοσία και για υποτιθέμενη δωροδοκία.

«Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές και οποιοσδήποτε προκαλεί φόβο στους πολίτες ή τους βουλευτές θα πρέπει να του επιβάλλονται κυρώσεις», δήλωσε ο Σπασόφσκι.

Μεταξύ όσων υπερψήφισαν τις συνταγματικές αλλαγές συμπεριλαμβάνονται και οκτώ βουλευτές από την αντιπολίτευση, οι οποίοι ψήφισαν «ναι» παρά τις αντίθετες κατευθυντήριες του VMRO DPMNE.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον ενός 38χρονου για απειλές εναντίον βουλευτών στο Facebook. Ο ύποπτος έχει ήδη κληθεί για ανάκριση, πρόσθεσε το υπουργείο. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει μια «ομάδα» που πρόσκειται στο ανεπίσημο κίνημα που διεξήγαγε καμπάνια για μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος για την ονομασία της χώρας στις 30 Σεπτεμβρίου και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider