Οι Ρώσοι «απέκλεισαν» το Άγιον Όρος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Ρώσοι «απέκλεισαν» το Άγιον Όρος
Οι εκπρόσωποι της ρώσικης εκκλησίας επισκέπτονταν συχνά το Άγιον Όρος, ενώ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε κάνει δύο ταξίδια εκεί.

Οι πιστοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα μπορούν να προσκυνήσουν και να λάβουν την Αγία Κοινωνία στις εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς του Αγίου Όρους εξαιτίας της διακοπής των σχέσεων μεταξύ του Πατριαρχείου της Μόσχας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, όπως δήλωσε στο TASS ο Αλεξάντερ Βολκόφ, γραμματέας του Πατριάρχη Κυρίλλου Μόσχας και Όλης της Ρωσίας.

«Το Άγιον Όρος είναι το κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης με όλα όσα συνεπάγεται», είπε, προσθέτοντας ότι η ρήξη των σχέσεων μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως που ανακοινώθηκε από τη Σύνοδο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τη Δευτέρα σημαίνει ότι από τώρα και στο εξής δεν θα επιτρέπεται στους Ρώσους της Ορθόδοξης Εκκλησίας να συμμετέχουν σε υπηρεσίες, να λαμβάνουν κοινωνία και να προσκυνούν στις εκκλησίες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης μέχρις ότου ένα από τα Πατριαρχεία να αλλάξει τη θέση του.

Από το 2005, Ρώσοι πιστοί έχουν δωρίσει περίπου 200 εκατ. δολάρια σε μοναστήρια στο Άγιον Όρος, μια πηγή κοντά στην ηγεσία του Πατριαρχείου της Ρωσίας, δήλωσε στη ρωσική υπηρεσία του BBC. Ένας «ορθόδοξος επιχειρηματίας» και μια πηγή στη Ρωσική Κρατική Δούμα επιβεβαίωσαν τη δήλωση.

Υπάρχουν περίπου 20 μοναστήρια στο Άγιον Όρος που υπάγονται στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Οι εκπρόσωποι της ρώσικης εκκλησίας επισκέπτονταν συχνά το Άγιον Όρος, ενώ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε κάνει δύο ταξίδια εκεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider