Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στην ομηρία στην Κολωνία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στην ομηρία στην Κολωνία
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας επικαλέστηκε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της ομηρίας στο φαρμακείο του σιδηροδρομικού σταθμού.

Δεν αποκλείει το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης στην υπόθεσης ομηρίας που διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, η γερμανική αστυνομία.

«Η έρευνα κινείται προς πάσα κατεύθυνση. Δεν αποκλείουμε ούτε το σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης» τόνισε η Μίριαμ Μπράουνς, αξιωματικός της αστυνομίας της Κολωνίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ενδέχεται να επρόκειτο για μια απόπειρα επίθεσης την οποία αποτρέψαμε» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας Κλάους Στέφεν Μπέκερ, αναφέροντας το ενδεχομένο ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας επικαλέστηκε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της ομηρίας στο φαρμακείο του σιδηροδρομικού σταθμού και στο δελτίο ταυτότητας που βρέθηκε στο σημείο αναφερόταν ότι γεννήθηκε στη Συρία το 1963 και είχε άδεια παραμονής στη Γερμανία έως τα μέσα του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο άνδρας πέταξε μια βόμβα μολότοφ σε ένα ταχυφαγείο που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο εντός του σιδηροδρομικού σταθμού της Κολωνίας, ενός εκ των πλέον πολυσύχναστων στη χώρα με 280.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση. Εκεί τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, μεταξύ αυτών μια 14χρονη που υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Κατόπιν, μπήκε σε ένα φαρμακείο εντός του σταθμού και πήρε όμηρο μια γυναίκα. Είχε μαζί του υγρό προσάναμμα και πολλά γκαζάκια υγραερίου, τα οποία εφάρμοσε πάνω στην όμηρο. Είχε επίσης μαζί του ένα όπλο, το οποίο δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν ήταν ψεύτικο ή όχι. Αφού εκκένωσαν τον σιδηροδρομικό σταθμό και εντόπισαν τον άνδρα, οι ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας αποφάσισαν να επέμβουν το απόγευμα, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και απελευθέρωσαν την όμηρο.

Ο δράστης «τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης», διακομίστηκε στο νοσοκομείο και χειρουργήθηκε.

Ο άνδρας δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως ισλαμιστής, όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχαν «ενδείξεις» ότι ενδέχετο να συνδεόταν με ισλαμιστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider