Η κλιματική αλλαγή εκτοξεύει την τιμή της μπύρας!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κλιματική αλλαγή εκτοξεύει την τιμή της μπύρας!
Οι ακραίες καιρικές συνθήκες απειλούν όχι μόνο την ασφάλειά μας αλλά και ό,τι τρώμε ή πίνουμε.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει έναν δεσμό μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της κατανάλωσης δημοφιλών προϊόντων όπως το κρασί και ο καφές. Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας ανακάλυψε τη σχέση μεταξύ των ακραίων καιρικών συνθηκών και της ποσότητας της μπύρας που καταναλώνουμε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ακραίες καιρικές συνθήκες που αναμένεται να πλήξουν τον πλανήτη τα επόμενα χρόνια θα μπορούσαν να προκαλέσουν μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης μπύρας κατά 16%. Αυτό ισοδυναμεί με 29 δισ. λίτρα ή με την ποσότητα μπύρας που καταναλώνεται ετησίως στις ΗΠΑ!

Το θέμα είναι ζήτημα προσφοράς και όχι ζήτησης. Σε περίπτωση καταστροφής σχετιζόμενης με το κλίμα, οι αγρότες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην παραγωγή κριθαριού, που είναι το κύριο συστατικό της μπύρας. Αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστεί η παγκόσμια αγορά μπύρας και οι καταναλωτές, θα δουν τις τιμές της μπύρας να διπλασιάζονται!

Οι επιπτώσεις θα ήταν ιδιαίτερα έντονες στην Κίνα, όπου η πτώση της κατανάλωσης μπύρας υπολογίζεται σε περίπου 10% ή περισσότερα από 12 δισ. κουτιά μπύρας.

Η μελέτη προβλέπει τις μεγαλύτερες αυξήσεις των τιμών σε εύπορες χώρες, όπου οι άνθρωποι λατρεύουν την μπύρα όπως η Ιρλανδία, όπου κάθε κουτάκι μπύρας στη συσκευασία των έξι θα κοστίζει 21 δολάρια παραπάνω!

Εκτός από αυτές τις οικονομικές επιπτώσεις, η παγκόσμια έλλειψη μπύρας μπορεί να έχει πολλές κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες. Σύμφωνα με έναν από τους συγγραφείς της μελέτης, η αλλαγή του κλίματος θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει ένα νέο είδος απαγόρευσης,μέσω της οποίας η μπύρα θα μετατραπεί σε ένα πολυτελές αγαθό που δεν θα είναι πια διαθέσιμο στην εργατική τάξη.

Πηγή: businessinsider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider