Έτσι ταξιδεύουν στην Ινδία οι μεγιστάνες του κόσμου (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτσι ταξιδεύουν στην Ινδία οι μεγιστάνες του κόσμου (pics)
Υπερπολυτελή ταξίδια στην απέραντη Ινδία.

Η απέραντη Ινδία έχει εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα σε πόλο έλξης για όλους εκείνους τους τουρίστες που αρέσκονται σε υπερπολυτελείς διακοπές.

Είναι προσεκτικά σχεδιασμένες από επαγγελματίες του τουρισμού, που διαρκώς βρίσκουν ιδέες για να προσελκύσουν τους πιο πλούσιους των ταξιδιωτών.

«Ο κόσμος δεν γνωρίζει πραγματικά τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει η Ινδία», δηλώσει στο CNBC ο επικεφαλής του Travel Scope India.

Στην Ινδία του σήμερα, καθένας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού ορέγεται ένα κομμάτι από την πίτα του παγκόσμιου τουρισμού πολυτελείας, που αντιστοιχεί στο 3% των συνολικών ταξιδιωτών παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα από τα 15,5 εκατ. που επισκέφτηκαν την Ινδία το 2017, λιγότερο από το 10% ήταν πρόθυμοι να δαπανήσουν πάνω από 700 δολ. την ημέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς της τουριστικής βιομηχανίας, οι οποίοι αναμένουν ότι η συγκεκριμένη αγορά πρόκειται να διπλασιαστεί εντός τριετίας.

Οι εκατομμυριούχοι, συνήθως πετούν σε ναυλωμένα αεροπλάνα και είναι έτοιμοι να πληρώσουν 1.000 δολ. τη βραδιά για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με θέα στο Taj Mahal, αλλά δεν είναι εύκολο να προσελκύονται κάθε χρόνο. Γι’ αυτό, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι απαραίτητο η Ινδία να επαναπροσδιορίζεται κάθε χρονιά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο προέκυψε η εξεζητημένη πολυτέλεια, μια εμπειρία διακοπών στην Ινδία που υπόσχεται στον ταξιδιώτη όλες τις παγκόσμιες απολαύσεις μαζί με στοιχεία που δεν είχε την ευκαιρία να απολαύσει πουθενά αλλού στον κόσμο

Φανταστείτε αυτό: Οι χειροποίητες σκηνές σας βρίσκονται σε υψόμετρο 3.600 μέτρων κάπου στο Λαντάκ και, καθώς πίνετε το πρωινό σας τσάι υπό το άγρυπνο βλέμμα του προσωπικού σας μπάτλερ προσωπικό μπάτλερ, απολαμβάνετε τη θέα σε μερικές από τις υψηλότερες κορυφές της περιοχής.

Το ημερήσιο πρόγραμμά σας θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα ειδικά διαμορφωμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, ραφτινγκ στον ποταμό Ζανσκάρ, μεσημεριανό φαγητό στο οροπέδιο Βάρι-Λα και θα μπορούσε να τελειώσει με μια επίσκεψη στην προφήτη του χωριού.

Το δείπνο σας θα περιλαμβάνει τα καλύτερα κρασιά, φυσικά, και ένα γεύμα που ετοιμάζεται από τους διάσημους σεφ. Κι όλα αυτά έναντι 1.400 δολ. Ανά διανυκτέρευση.

«Ο σκοπός του καταυλισμού είναι να φέρει στην επιφάνεια τα μυστικά μέρη της Ινδίας που αρμόζουν σε έναν ταξιδιώτη πολυτελείας και μέχρι τώρα βρίσκονταν στην αφάνεια», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας «The Ultimate Traveling Camp», κι έχει υπό τη διαχείρισή της το υπερπολυτελές κάμπινγκ στο Λαντάκ.

«Το Λαντάκ θεωρήθηκε ως προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας και των διακοπών με σακίδιο, τουλάχιστον μέχρι πριν πέντε χρόνια», τονίζει ο επικεφαλής της RARE India. Ενώ το ακριβότερο ξενοδοχείο στην περιοχή ήταν της τάξης των 250 δολ.»

Η συγκεκριμένη ταξιδιωτική εταιρεία διαχειρίζεται 63 τουριστικά ακίνητα μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται παλάτια, πολυτελείς σκηνές και καταφύγια άγριων ζώων.

«Το να δείτε μια λεοπάρδαλη του χιονιού στο φυσικό περιβάλλον αποτελεί από μόνο του μια πολυτέλεια», τονίζει ο επικεφαλής της RARE.

Οι εμπειρίες σας θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν νυχτερινή βόλτα για ένα σαφάρι άγριας ζωής, μια χορευτική παράσταση παραδοσιακού ινδικού χορού ειδικά χορογραφημένη για τον επισκέπτη ή γευσιγνωσία τσαγιού.

Ένας τρόπος για να αντιληφθείτε την απεραντοσύνη της χώρας και τις άπειρες ομορφιές που έχει να προσφέρει στον ταξιδιώτη είναι το 7ήμερο ταξίδι με ένα από τα υπεπολυτελή τρένα που διασχίζουν τη χώρα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Είναι εξοπλισμένα, με πολυτελείς καμπίνες, γυμναστήριο, ακόμη και σπα, και φέρνουν στο σήμερα όλη τη μαγεία των παλιών ταξιδιών με τρένο στην αχανή χώρα.

«Περνάτε 7 ημέρες και 7 νύκτες στο τρένο. Ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της νύχτας και φτάνετε στον κάθε προορισμό σας το πρωί. Τότε ξεκινάει ένα πρόγραμμα επισκέψεων στα αξιοθέατα της περιοχής, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κάθε επισκέπτη, και στο τέλος της μέρας επιστρέφετε στο τρένο για να συνεχίσετε το ταξίδι σας», τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας.

Έτσι ταξιδεύουν στην Ινδία οι μεγιστάνες του κόσμου (pics)
Έτσι ταξιδεύουν στην Ινδία οι μεγιστάνες του κόσμου (pics)
Έτσι ταξιδεύουν στην Ινδία οι μεγιστάνες του κόσμου (pics)
Έτσι ταξιδεύουν στην Ινδία οι μεγιστάνες του κόσμου (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider