Washington Post: Η Ρωσία υπονομεύει τη συμφωνία των Πρεσπών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Washington Post: Η Ρωσία υπονομεύει τη συμφωνία των Πρεσπών

Για «κόντρα» μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας με αφορμή το δημοψήφισμα στα Σκόπια στις 30 Σεπτεμβρίου κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η Washington Post.

Η Αμερικανική ιστοσελίδα σημειώνει πως η επιλογή στο δημοψήφισμα έχει φέρει μία ακόμα «γεωπολιτική» κόντρα με την Ρωσία να κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Η Μακεδονία είναι μια μικρή χώρα με ένα τεράστιο Ρωσικό πρόβλημα» και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«H αποφασιστικότητα του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν να καταστρέψει τη συμφωνία για το μακεδονικό ακόμη και αν αυτό βλάψει τις φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα λέει πολλά. Η Μακεδονία δεν συνορεύει με τη Ρωσία, αλλά περιβάλλεται σε τρεις πλευρές από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Δεν συνιστά κάποια νοητή απειλή για τη Ρωσία, αλλά η ένταξή της στη διατλαντική συμμαχία και στην Ευρωπαϊκή κοινότητα θα συμβάλει στη σταθεροποίηση μιας ιστορικά ασταθούς γωνιάς της Ευρώπης.

Για την ώρα φαίνεται ότι οι ανοικτές εκκλήσεις της Δύσης (προς τους πολίτες της πΓΔΜ) θα επισκιάσουν τις ρωσικά προσπάθειες. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα περάσει στο δημοψήφισμα η πρόταση που θα δώσει στο κοινοβούλιο της χώρας τη βάση για να εγκρίνει την αναγκαία συνταγματική αλλαγή. Αλλά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ένα μήνυμα είναι σαφές από τη Μακεδονία: ο κ. Πούτιν παραμένει αποφασισμένος στο να υπονομεύει τη Δύση και τους θεσμούς της όποτε και όπου μπορεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider