Χαμηλότερα από ποτέ τα ποσοστά του SPD στη Γερμανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλότερα από ποτέ τα ποσοστά του SPD στη Γερμανία

Αν η δημοσκόπηση του γερμανικού κρατικού δικτύου ARD, επιβεβαιωθεί σε ενδεχόμενο εκλογών, οι Σοσιαλιστές στη Γερμανία, θα καταγράψουν τα χειρότερα ποσοστά τους από το μακρινό 1887!

Σε δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κρατικό δίκττυο, το CDU/CSU των Μέρκελ – Ζεεχόφερ δείχνει μεγάλη πτώση σε σχέση με τις εκλογές του 2017, καθώς υποχωρούν από το 41,8% στο 28%. Από την πλευρά του το SPD, δείχνει να χάνει ακόμα και τη δεύτερη θέση που κατέκτησε – με μεγάλη μείωση και από τις προηγούμενες εκλογές- από το 20,5% στο 17%. Χαμηλότερο ποσοστό οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία είχαν μόνο το 1887, όταν το κόμμα τους κατέγραψε 10%, ενώ αντίστοιχο ποσοστό, είχαν στις εκλογές του Μαρτίου του 1933, όταν ο Χίτλερ κατέκτησε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 49% και το SPD είχε μόλις 18% με τους κομμουνιστές να ακολουθούν στο 12%.

Έτσι το SPD, μοιάζει να υποχωρεί στην τρίτη θέση με τους ξενοφοβικούς του AfD να ενισχύονται από το 12,7% που κατέκτησαν στις πρόσφατες εκλογές να φτάνουν πλέον το 18%. Οι Πράσινοι που στις εκλογές είχαν ποσοστό 8,9% φτάνουν στο 15%, ενώ το Die Lienke παραμένει στο 10%. Κοντά στα εκλογικά τους ποσοστά και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες που από 10,7% φαίνονται να καταγράφουν 9%.

Θέλουν πρόωρες εκλογές οι Γερμανοί

Σε άλλη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην Bild, σχεδόν μισοί εκ των Γερμανών ψηφοφόρων προκρίνουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών, καθώς 47% απαντά υπέρ και μόλις 29% κατά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider