Νέες προτάσεις περιμένει η ΕΕ από τη Μέι στη σύνοδο του Νοεμβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες προτάσεις περιμένει η ΕΕ από τη Μέι στη σύνοδο του Νοεμβρίου

Προβλήματα εντόπισαν στις προτάσεις της Τερέζα Μέι για την οικονομική συνεργασία Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit, που θα υπονομεύσει την ενιαία αγορά εντόπισαν οι ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο του Σάλτσμπουργκ, στην Αυστρία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι προτάσεις του Λονδίνου για το Brexit «δεν είναι αποδεκτές στην παρούσα κατάσταση» σε ό,τι αφορά το οικονομικό σχέδιο, καθώς δεν «σέβονται τη συνοχή της ενιαίας αγοράς».

«Η ώρα της αλήθειας έχει έρθει» για το Brexit και «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες για να προχωρήσουμε» επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος ενώπιον των δημοσιογράφων, λέγοντας επίσης ότι αναμένει «νέες προτάσεις από τη Βρετανία τον Οκτώβριο».

Τουσκ: Ωρα αλήθειας για το Brexit τον Οκτώβριο

Η επόμενη συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Οκτώβριο θα είναι η «ώρα της αλήθειας» στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Όλοι συμμερίστηκαν την άποψη ότι, ενώ υπάρχουν θετικά στοιχεία στην πρόταση Τσέκερς, το προτεινόμενο πλαίσιο για την οικονομική συνεργασία δεν θα λειτουργήσει, επειδή κινδυνεύει να υπονομεύσει την ενιαία αγορά», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ.

«Η ώρα της αλήθειας στις διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου. Τον Οκτώβριο αναμένουμε τη μέγιστη πρόοδο και τα [μέγιστα] αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit», είπε ακόμη ο Τουσκ.

Μέι: Θα δείτε ποια είναι η νέα πρότασή μας... όταν την παρουσιάσουμε

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια νέα πρόταση στην προσπάθεια να εξευρεθεί συμφωνία που θα διασφαλίζει ανοικτά σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία.

«Λοιπόν θα δείτε ποια είναι η νέα πρότασή μας... όταν την παρουσιάσουμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτό για το οποίο είμαι πολύ σαφής και αυτό που έχω πει με συνέπεια είναι ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει τίποτα που θα αποκόβει τη Βόρεια Ιρλανδία από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider