Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει να περάσει ένα σύστημα στο οποίο δεν έχει μερίδιο η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

«Εμείς πάντοτε λέγαμε αυτό. Αν υπάρχει πετρέλαιο θα το βρούμε. Θα κάνουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Το τελευταίο διάστημα κάναμε σημαντικά βήματα για την έρευνα υδρογονανθράκων και την αύξηση της παραγωγής τους» ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός επανέλαβε ότι στους επόμενους μερικούς μήνες το Φατίχ θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στην Μεσόγειο, ενώ είπε ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες για την αγορά και δεύτερου γεωτρύπανου. «Την παρουσία μας στις θάλασσες την ενισχύσαμε περισσότερο με το Μπαρμπαρός, το Ορούτς Ρέις και το Φατίχ» δήλωσε σύμφωνα με το philenews.com.

Παράλληλα επεσήμανε πως τους τελευταίους 16 μήνες η Τουρκία ξόδεψε 10 δισ. δολάρια για δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής. Το 50% του ποσού αυτό το πλήρωσε η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου και το υπόλοιπο 50% ντόπιοι και ξένοι επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider