Σε φορτηγό ψυγείο οι νεκροί στο Μεξικό - Γέμισαν τα νεκροτομεία (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε φορτηγό ψυγείο οι νεκροί στο Μεξικό - Γέμισαν τα νεκροτομεία (pic)

Πάρκινγκ για ένα φορτηγό ψυγείο γεμάτο με τουλάχιστον 100 μη αναγνωρισμένα πτώματα ψάχνουν οι αρχές στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικό, Γκουανταλαχάρα, μιας και παρά τις συνεχείς αλλαγές στο σημείο στάθμευσής του η οσμή θανάτου και οι μύγες που το ακολουθούν εξακολουθούν να εξαγριώνουν τους κατοίκους.

Σύμφωνα με το Associated Preass, το φορτηγό ψυγείο μισθώθηκε από τις αρχές όταν την περασμένη εβδομάδα τα νεκροτομεία γέμισαν από νεκρούς, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες του Μεξικού.

Μετά από συνεχείς αλλαγές στην τοποθεσία όπου ο πρόχειρος νεκροθάλαμος στάθμευε ανά την Γκουανταλαχάρα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο.

«Δεν το θέλουμε εδώ, πρέπει να το βάλουμε κάπου αλλού, έχουμε μικρά παιδιά», διαμαρτύρονται οι κάτοικοι που υποφέρουν από τη δυσοσμία και ανησυχούν για τα υγειονομικά ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν.

Να σημειώσουμε πως στο Μεξικό ο ποινικός κώδικας απαγορεύει στις αρχές να κάψουν σε αποτεφρωτήρια όσα πτώματα συνδέονται με βίαια εγκλήματα.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι μεξικανικές αρχές προσανατολίζονται στο να θάψουν περί τις 800 σορούς, σε τοποθεσία έξω από την πόλη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider