Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αγοράζουν Harley - Davidson

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αγοράζουν Harley - Davidson

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να υποστήριξε το μποϋκοτάζ των Harley-Davidson για την απόφαση της εταιρείας κατασκευής μοτοσικλετών να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της στο εξωτερικό, αλλά η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ δεν φαίνεται να συμμετέχει στο μποϋκοτάζ.

Όπως ανέφερε αρχικά η Roll Call, η Μυστική Υπηρεσία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δημοσίευσε ένα σημείωμα που περιλαμβάνει δηλώσεις από αντιπροσώπους μοτοσικλετών για μια Harley «με αξεσουάρ αστυνομικού εξοπλισμού».

Η διαμάχη μεταξύ του Τραμπ και της Harley προέρχεται από τους δασμούς που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον ευρωπαϊκό χάλυβα και το αλουμίνιο, τα οποία προκάλεσαν επιπλέον κόστος σε σύνολο αγαθών - συμπεριλαμβανομένων των μοτοσυκλετών Harley-Davidson.

Σε απάντηση, η εταιρεία δήλωσε ότι θα μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό για τα Hogs που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να «διατηρήσει μια βιώσιμη επιχείρηση» εκεί. Επομένως, το μποϋκοτάρισμα των μηχανών Harley στις Η.Π.Α. θα επηρέαζε μόνο τα Hogs.

Όπως και με πολλές άλλες εταιρικές αποφάσεις, η κίνηση της Harley και η επακόλουθη οργή του Τραμπ προκάλεσαν μια αντίδραση που χωρίστηκε μεταξύ εκείνων που είδαν την απόφαση της εταιρείας ως μη πατριωτική και εκείνων που εναντιώθηκαν στον πρόεδρο σημειώνοντας πως δεν μπορεί να υπαγορεύει πού η εταιρεία πρέπει και δεν πρέπει να κάνει τα προϊόντα της.

«Πολλοί ιδιοκτήτες @harleydavidson σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν την εταιρεία αν η κατασκευή γίνεται στο εξωτερικό». Έγραψε ο Τραμπ στο twitter τον Αύγουστο. «Οι περισσότερες άλλες εταιρείες έρχονται προς την κατεύθυνση μας, συμπεριλαμβανομένων των ανταγωνιστών της Harley, μια πολύ κακή κίνηση! Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα ισότιμους όρους ανταγωνισμού ή και καλύτερους» είπε.

Ο Τραμπ άλλωστε δεν σταμάτησε εκεί. Θέλει η Apple να κάνει τα iPhones στις Η.Π.Α. αντί για την Κίνα, και το ίδιο συμβαίνει και με τη Ford και το Focus Active, παρόλο που η Ford εξήγησε ότι η κίνηση δεν θα είχε κανένα οικονομικό νόημα.

Η Μυστική Υπηρεσία, η οποία προστατεύει πολιτικούς όπως ο Τραμπ, δήλωσε στο CNN ότι οι τεχνικοί της έχουν ήδη εκπαιδευτεί στις Harleys και τα sidecars της έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν σε αυτές. Η αγορά από μία άλλη εταιρεία κατασκευής μοτοσυκλετών θα ήταν επομένως πολύ πιο ακριβή, ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider