Νέους δασμούς για κινέζικα προϊόντα ετοιμάζει ο Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέους δασμούς για κινέζικα προϊόντα ετοιμάζει ο Τραμπ

Ότι έχει έτοιμο ένα ακόμα πακέτο δασμών και για άλλα κινέζικα εισαγόμενα προϊόντα αξίας 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ταξιδιού με το Air Force One.

Την ίδια ώρα αναμένεται ακόμα η απόφασή του για την επιβολή δασμών επί εισαγόμενων στις ΗΠΑ κινέζικων προϊόντων αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία μιλάμε, αυτό μπορεί να γίνει πολύ σύντομα ανάλογα με το τι τρέχει μ΄αυτά. Ως ένα σημείο, εξαρτάται από την Κίνα...Και σιχαίνομαι που το λέω, αλλά πίσω απ΄ αυτά έρχονται άλλα 267 δισεκατομμύρια δολάρια, αυτό είναι έτοιμο να γίνει αν το θελήσω. Αυτό αλλάζει την εξίσωση».

Νωρίτερα, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν θα λάβει αποφάσεις για την απειλούμενη επιβολή δασμών σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποτιμήσουν το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης γι΄αυτές. Το γραφείο του Ειδικού Εκπροσώπου των ΗΠΑ για Θέματα Εμπορίου έχει δεχθεί 6.000 σχόλια κατά την περίοδο της δημόσιας διαβούλευσης που έληξε χθες το βράδυ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider