Ρεκόρ μισού αιώνα για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ μισού αιώνα για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Νέο ρεκόρ δημιούργησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς συνέχισαν και τον Αύγουστο δημιουργώντας 201.000 νέες θέσεις εργασίας, την ώρα που η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 3,9%.

Η αμερικανική οικονομία φτάνει τους 95 συνεχόμενους μήνες που δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ όσες χάνονται και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο σερί αδιάκοπης αύξησης που έχει καταγραφεί ποτέ. Σημάδια πως η τάση αυτή επιβραδύνεται υπάρχουν, ενώ και η συνολική ανάπτυξη γίνεται με αργούς ρυθμούς όπως άλλωστε συμβαίνει από το τέλος της ύφεσης και έπειτα.

Οι οικονομολόγοι, είχαν άλλωστε προβλέψει ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα φτάσουν περίπου τις 192.000 και πως το ποσοστό ανεργίας, θα μειωθεί στο 3,8%. Οι μισθοί τον Αύγουστο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2017, έχουν αυξηθεί κατά 2,9%. Όμως ο συγκεκριμένος δείκτης παραμένει προβληματικός καθώς από το 2009 και έπειτα δεν έχει ξεπεράσει ποτέ το 3%, παρά τον αριθμό των θέσεων εργασίας που συνεχώς αυξάνεται.

Οι ιδιωτικές εταιρείες δημιούργησαν 163.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, με τον αριθμό να είναι ο χαμηλότερος του τελευταίου δεκαμήνου. Παρά το γεγονός πως ο αριθμός υποδεικνύει μια ελαφρά επιβράδυνση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ο Μαρκ Ζάντι επικεφαλής οικονομολόγος της Moody’s Analytics, η οποία βοήθησε στην συγγραφή της έκθεσης, σημείωνε πως οι εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν νέους εργαζόμενους.

«Οι εργοδότες ανταγωνίζονται σκληρά για να κρατήσουν τους εργαζόμενούς τους και να βρουν νέους. Οι μικρές επιχειρήσεις δυσκολεύονται ακόμα περισσότερα μέσα σ’ αυτόν τον ανταγωνισμό, καθώς όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό δεν μπορούν να βρουν εργαζόμενους για τις θέσεις που χρειάζονται» υπογράμμισε ο Ζάντι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider