Σαλβίνι: Δεν ετοιμάζεται ad hoc νόμος για την Autostrade per l'Italia

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαλβίνι: Δεν ετοιμάζεται ad hoc νόμος για την Autostrade per l'Italia

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει σχέδιο κατάρτισης ad hoc νόμου για την ανάκληση της παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων προς την εταιρεία Autostrade per l'Italia, θυγατρικής του ομίλου Atlantia, μετά την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα.

Η εφημερίδα La Repubblica δημοσίευσε σήμερα την πληροφορία ότι ο κυβερνών συνασπισμός λαϊκιστών/ακροδεξιών είναι έτοιμος να εκδώσει διάταγμα για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάκλησης.

«Δεν ξέρω. Δεν παρακολούθησα τα δημοσιεύματα του Τύπου. Δεν έχω ιδέα, άρα θα αποφύγω να απαντήσω», δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση RAI όταν ερωτήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε την Παρασκευή μακρά γραφειοκρατική και νομική διαδικασία για την ακύρωση της παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων προς την Autostrade που διαχειρίζεται δίκτυο ιταλικών αυτοκινητοδρόμων μήκους 3.000 χιλιομέτρων.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι, σύμφωνα με ειδικούς του οικονομικού τομέα, το κράτος θα κληθεί να καταβάλει δισεκατομμύρια ευρώ αποζημίωσης σε περίπτωση αφαίρεσης της διαχείρισης από την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.