Ινδονησία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από το νέο σεισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδονησία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από το νέο σεισμό

Πολλοί ισχυροί σεισμοί σκότωσαν τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους στα νησιά της Ινδονησία Λομπόκ και Σουμπάουα, καθώς η περιοχή προσπαθεί να ανακάμψει από ένα σεισμό στις αρχές του μήνα που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους.

Ένας νέος σεισμός μεγέθους 6,9 Τίχτερ που έπληξε την περιοχή περίπου τις 10 μ.μ. Την Κυριακή ήταν ένας από τους πολλούς ισχυρούς σεισμούς που προκάλεσε εκ νέου κατολισθήσεις. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τελικά 11 άνθρωποι στο Λομπόκ και το γειτονικό νησί Σουμπάουα σκοτώθηκαν από την κατάρρευση κτιρίων ή επειδή υπέστησαν καρδιακές προσβολές, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Γραφείου Αντιμετώπισης Καταστροφών Sutopo Purwo Nugroho τη Δευτέρα. Δύο άνθρωποι πέθαναν νωρίτερα την Κυριακή στο Λομπόκ κατά τη διάρκεια σεισμού μεγέθους 6,3 Ρίχτερ.

Περισσότερα από 1.800 σπίτια υπέστησαν ζημιές, τουλάχιστον τα μισά από αυτά σοβαρές, είπε. Το σμήνος των σεισμών προκάλεσε πανικό στην περιφέρεια Σεμπαλούν στο Λομπόκ στη σκιά του όρους Rinjani, αλλά πολλοί άνθρωποι παρέμεναν ήδη σε σκηνές μετά από το θανατηφόρο κτύπημα στις αρχές Αυγούστου και τους εκατοντάδες μετασεισμούς του. Στη Σουμπάουα, μια γειτονιά κατακλύστηκε από πυρκαγιά που ξεκίνησε σε ένα καταρρακωμένο σπίτι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider