Στενός σύμβουλος του Τραμπ στην Ιερουσαλήμ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στενός σύμβουλος του Τραμπ στην Ιερουσαλήμ

Ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αφίχθη σήμερα στο Ισραήλ όπου θα έχει συνομιλίες με κυρίαρχα θέματα το Ιράν, τη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Πριν από το δείπνο στην οικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, ο Μπόλτον δήλωσε ότι «το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των προκλήσεων της διεθνούς κοινότητας».

«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ να ξεκινήσω τις συνομιλίες» επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος απευθυνόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, σύμφωνα με ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Νετανιάχου.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης απάντησε ότι το βασικό θέμα που θα ήθελε να συζητήσει είναι «πώς θα τιθασεύσουμε την επιθετικότητα του Ιράν στην περιοχή και πώς θα διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο».

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ο Τζον Μπόλτον σημείωσε νωρίτερα ότι στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Νετανιάχου περιλαμβάνεται επίσης η ιρανική παρουσία στη Συρία.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, που ξεκίνησε από το Ισραήλ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου θα επισκεφθεί την Ουκρανία και τη Γενεύη στην Ελβετία, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider