Τραμπ σε Τουρκία: Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ σε Τουρκία: Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια

«Δεν θα δεχτούμε την απόφαση της Τουρκίας αδιαμαρτύρητα, δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» προειδοποίησε την Άγκυρα ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης για άρνηση της απελευθέρωσης του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

«Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα» δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το Reuters. «Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας», συνέχισε.

Μόλις μία ημέρα μετά τις απειλές του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών για νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, η Άγκυρα απέρριψε εκ νέου την Παρασκευή την προσφυγή για άρση του κατ' οίκον περιορισμού του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Ο Μπράνσον, πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας που διαμένει στη Σμύρνη, δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία. Η υπόθεσή του βρίσκεται τώρα στο κέντρο της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ που έχει προκαλέσει την κατάρρευση της τουρκικής λίρας. Αφού έγινε γνωστή η είδηση, η ισοτιμία της λίρας, η οποία έχει χάσει φέτος περίπου το 40% της αξίας της, έπεσε στις 6,21 λίρες στο δολάριο, από τις 6,04 που ήταν προηγουμένως.

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, ο Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, είχαν απειλήσει σήμερα ότι θα επιβάλουν και νέες, αν ο πάστορας δεν απελευθερωθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider