Δεν θα πληρώνουν διόδια τα ασθενοφόρα στην Ιταλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν θα πληρώνουν διόδια τα ασθενοφόρα στην Ιταλία

Τα ασθενοφόρα δεν θα καταβάλλουν πλέον διόδια στους αυτοκινητοδρόμους της Ιταλίας και πιο συγκεκριμένα σε αυτούς που διαχειρίζεται η Autostrade per l'Italia, δηλαδή περίπου τα μισά από τα 6.000 χιλιόμετρα των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έγινε σήμερα έπειτα από πίεση από την κυβέρνηση, μετά την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα.

Μολονότι τα ασθενοφόρα εξαιρούνταν ήδη από την καταβολή διοδίων όταν ανταποκρίνονταν σε επείγοντα περιστατικά, τα περισσότερα αναγκάζονταν να πληρώσουν όταν μετέφεραν ασθενείς για άλλους είδους θεραπείες, για παράδειγμα για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Η αλλαγή της πολιτικής της Autostrade per l'Italia έχει άμεση ισχύ. Είχε προηγηθεί η έντονη κριτική της κυβέρνησης που απειλούσε να ανακαλέσει την άδειά της ή να της επιβάλει πρόστιμο επειδή δεν διασφάλισε την ασφάλεια της γέφυρας. Στην ανακοίνωση της εταιρείας ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν η εξαίρεση των ασθενοφόρων θα είναι μόνιμη ή προσωρινή.

«Αν ήμουν διοικητικό στέλεχος της Autostrade per l'Italia θα είχα καταργήσει ορισμένα διόδια, αμέσως μετά την τραγωδία της Γένοβα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λίγκα. «Αυτή τη στιγμή, τα ασθενοφόρα πληρώνουν διόδια στους αυτοκινητόδρομους! Αναρωτιέμαι πού έχουν την καρδιά και το μυαλό τους ορισμένοι άνθρωποι», πρόσθεσε, τονίζοντας: «Ας δώσουν τουλάχιστον ένα δείγμα καλής θέλησης. Εισέπραξαν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα διόδια πέρσι. Δεδομένης της καταστροφής που προκάλεσαν, νομίζω ότι μπορούν να μείνουν μερικές εβδομάδες χωρίς διόδια».

Σύμφωνα με τον ακόμη προσωρινό απολογισμό, από την κατάρρευση της γέφυρας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 38 άνθρωποι και άλλοι 16 τραυματίστηκαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.