Η εταιρεία της Corona επενδύει 4 δισ. δολάρια στη μαριχουάνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η εταιρεία της Corona επενδύει 4 δισ. δολάρια στη μαριχουάνα

Η Constelation Brands η εταιρεία που μεταξύ άλλων παράγει την μπύρα Corona αποφάσισε να επενδύσει περί τα 4 δισ. δολάρια στην κορυφαία καναδική εταιρεία παραγωγής μαριχουάνα Canopy Growth. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον κλάδο της ινδικής κάνναβης.

Η Constelation είχε επενδύσει 200 εκατ. δολάρια στην Canopy στο πλαίσιο συμφωνίας για την παραγωγή μη αλκοολούχων ποτών με βάση την κάνναβη. Πλέον η συνεργασία των δύο εταιρειών επεκτείνεται δίνοντας τους την δυνατότητα να επεκταθούν περαιτέρω στις περίπου 30 χώρες που επιτρέπεται η φαρμακευτική χρήση κάνναβης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Canopy είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής προϊόντων κάνναβης στον κόσμο. Μεταξύ άλλων παράγει λάδι και τζελ από κάνναβη. Με τα χρήματα από την Constelation η καναδική εταιρεία θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα όπως οι μπάρες τροφίμων, εισπνεόμενη κάνναβη και έτοιμα τσιγάρα.

Η αγορά δεν είδε με καλό μάτι αυτή την συμφωνία από την πλευρά της Constelation. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 6% την Τετάρτη καθώς οι αναλυτές εκτιμούν πως τα χρήματα που έδωσε η Constelation είναι πάρα πολλά.

«Στην αγορά δεν αρέσει αυτή συμφωνία. Πλήρωσαν 4 δισ. δολάρια για μια εταιρεία που αξίζει 5 δισ. δολάρια και πήραν περίπου το 38% των μετοχών. Οπότε η αγορά πιστεύει ότι πλήρωσαν πολλά.», δήλωσε ο αναλυτής της BK Asset Management Μπόρις Σκλόσμπεργκ στο CNBC.

Όπως, η Constelation έβαλε ένα στοίχημα. Η εταιρεία που παράγει αλκοολούχα ποτά στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιταλία πιστεύει ότι ολοένα και περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο θα νομιμοποιούν την χρήση κάνναβης τα επόμενα χρόνια. Και αυτό σημαίνει πως τα περιθώρια ανάπτυξης είναι τεράστια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider