Γερμανία: Πολύ κοντά στις επαναπροωθήσεις μεταναστών σε Ελλάδα και Ιταλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Πολύ κοντά στις επαναπροωθήσεις μεταναστών σε Ελλάδα και Ιταλία

Λεπτομέρειες φαίνεται να απομένουν ώστε να κλείσουν οι συμφωνίες της Γερμανίας με την Ελλάδα και την Ιταλία για την επαναπροώθηση των προσφύγων, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Ελεονόρε Πέτερμαν η οποία μίλησε στο ΑΠΕ.

Η κα Πέτερμαν σημείωσε πως τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθησαν πολύ εντατικές συνομιλίες και σε υπουργικό επίπεδο και απομένει να διευκρινιστούν μόνο μερικές μικρές εκκρεμότητες.

Τόνισε μάλιστα πως με βάση τα σημερινά δεδομένα μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι συμφωνίες θα επιτευχθούν.

Προσέθεσε πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή ημέρα, αλλά μπορεί κανείς να υποθέσει ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα.

Στόχος της Γερμανίας είναι να επαναπροωθεί στις χώρες εισόδου αιτούντες άσυλο που έχουν καταγραφεί εκεί, ελαχιστοποιώντας τις αποκαλούμενες δευτερογενείς ροές. Το Βερολίνο έχει ήδη πετύχει ανάλογη συμφωνία με την Ισπανία.

Η Αθήνα είχε διαμηνύσει από τον Ιούνιο πως είναι ανοιχτή σε συνεννόηση με τη Γερμανία, όμως η ιταλική κυβέρνηση, που τηρεί σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, είχε εμφανιστεί σαφώς πιο αρνητική, με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι να δηλώνει πως η Ρώμη πρέπει να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που έχει στο έδαφός της, όχι να τον αυξήσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider