Εξηγήσεις για την Tesla δίνει ο Μασκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξηγήσεις για την Tesla δίνει ο Μασκ

Εξηγήσεις για το tweet που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο οποίο ανακοίνωνε ότι εξετάζει τη πιθανότητα να κατεβάσει την Tesla από το ταμπλό της Wall Street δίνει ο Ίλον Μασκ.

Σε άρθρο του που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της Tesla ο Μασκ εξηγεί ότι δήλωσε πως η χρηματοδότηση της αγοράς της Tesla στα 420 δολάρια ανά μετοχή είναι εξασφαλισμένη επειδή πίστευε πως «δεν υπήρχε αμφιβολία» ότι το Public Investment Fund της Σαουδικής Αραβίας θα χρηματοδοτούσε μια τέτοια συμφωνία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι επέλεξε να κάνει αυτή την ανακοίνωση μέσω του Twitter για να μάθουν όλοι οι μέτοχοι της Tesla για αυτό την ίδια στιγμή.

«Συνεχίζω τις διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές και μιλάω με συμβούλους για να διερευνήσουν πιθανές επιλογές. Ανάμεσα σε άλλα πράγματα προσπαθώ να καταλάβω το πόσοι από τους σημερινούς μετόχους της Tesla θα παραμείνουν μέτοχοι αν η εταιρεία γίνει ιδιωτική», γράφει.

O διευθύνων σύμβουλος της Tesla αποκαλύπτει ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας τον είχε προσεγγίσει το 2017, προτείνοντάς του την έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο, με σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης της οικονομίας της αραβικής μοναρχίας, που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο πετρέλαιο.

Γράφει ακόμη ότι οι εκτιμήσεις περί ανάγκης χρηματοδότησης της συμφωνίας ύψους 70 δισ. ευρώ, με βάση την τιμή ανά μετοχή που έδωσε ο ίδιος (420 δολάρια ανά μετοχή) είναι εσφαλμένες, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τα δύο τρίτα του συνόλου των μετοχών δεν θα αλλάξουν χέρια, αλλά θα παραμείνουν στους ήδη υπάρχοντες μετόχους, απλώς εκτός χρηματιστηρίου.

Λέει ακόμη ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης θα αποτελείται από ίδια κεφάλαια και όχι από δανεισμό, προκειμένου η Tesla να μην επιβαρυνθεί με νέα δάνεια. Οποιαδήποτε απόφαση, πάντως, θα ληφθεί, όπως σημειώνει ο Μασκ, μετά από έκθεση επιτροπής του δ.σ. της εταιρείας, μετά από ενδελεχή εξέταση των στοιχείων και θα τεθεί στην κρίση των μετόχων, οι οποίοι θα ψηφίσουν επ’ αυτής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider