Τετρακόσιες κατσίκες σε ρόλο κηπουρού στον Καναδά (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τετρακόσιες κατσίκες σε ρόλο κηπουρού στον Καναδά (vid)

Το ρόλο κηπουρού στα πάρκα της πόλης Έντμοντον του Καναδά έχουν αναλάβει 400 κατσίκες. Και μάλιστα έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά το ρόλο τους, τόσο που το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής έχει αναρτήσει μέχρι και πινακίδες που ζητούν από τους επισκέπτες των πάρκων να μην ενοχλούν τις κατσίκες όταν αυτές βρίσκονται επί τω εργω.

Συγκεκριμένα, εχθές Σάββατο, το κοπάδι με τα συμπαθή τετράποδα είχε δουλειά σ' ένα από τα πάρκα της καναδικής πόλης. Η αποστολή τους ήταν απλή! Καταβροχθίστε τα ζιζάνια που είχαν κατακλύσει τα εδάφη του πάρκου.

Το 2015, το δημοτικό συμβούλιο του Έντμοντον απαγόρευσε τη χρήση ζιζανιοκτόνων στα περισσότερα δημόσια πάρκα. Το πιλοτικό έργο «GoatWorks!» ξεκίνησε το 2017 ως ένας τρόπος καταπολέμησης της ανάπτυξης ζιζανίων χωρίς τη χρήση δυνητικά επιβλαβών χημικών ουσιών.

«Το γεγονός ότι δίνουμε μια περιβαλλοντικά συνειδητή εναλλακτική λύση στη χρήση ζιζανιοκτόνων, νομίζω ότι είναι πραγματικά κάτι εκπληκτικό που είναι για αυτό το έργο», δήλωσε ο «αρχιβοσκός» της καναδικής πόλης Τζόι Λακάν.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οι κατσίκες είναι τα τέλεια ζώα για τη δουλειά, καθώς μπορούν να χειριστούν όλους τους τύπους εδάφους, ενώ τα περιττώματά τους μπορούν να μειώσουν τη βλάστηση ορισμένων φυτών. Η ακόρεστη όρεξή τους σ' αυτήν την περίπτωση δεν βλάπτει.

Να σημειώσουμε ότι κάθε κατσίκα μπορεί να φάει έως και 10 κιλά ζιζανίων σε μια μέρα, πιθανώς και περισσότερο, όπως σημειώνουν οι δημοτικές αρχές, ενώ μια ειδική διατροφική εκπαίδευση ενόσω ήταν μικρές, τους έχει δημιουργήσει μια ακόρεστη όρεξη για συγκεκριμένα φυτά, ώστε να μην ενδιαφέρονται ιδιαίτερα παρά μόνο για ζιζάνια.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider