Λαβρόφ: Απαράδεκτη η σύλληψη της Μαρίας Μπούτινα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαβρόφ: Απαράδεκτη η σύλληψη της Μαρίας Μπούτινα

Η σύλληψη στις ΗΠΑ της Μαρίας Μπούτινα, της Ρωσίδας που κατηγορείται ότι επιχείρησε να επηρεάσει πολιτικές οργανώσεις προς όφελος της Ρωσίας, είναι «απαράδεκτη», δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ στον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης, ο Σεργκέι Λαβρόφ «υπογράμμισε ότι οι ενέργειες των αμερικανικών αρχών, που προχώρησαν στη σύλληψη της Ρωσίδας υπηκόου (Μαρία) Μπούτινα βάσει χαλκευμένων κατηγοριών είναι απαράδεκτες» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επισήμανε επίσης ότι είναι «απαραίτητο να αποφυλακιστεί (η Μπούτινα) το συντομότερο», σύμφωνα με το υπουργείο.

Ηλικίας 29 ετών, η Μαρία Μπούτινα συνελήφθη στις ΗΠΑ, διότι ενήργησε «ως πράκτορας αξιωματούχου κυβέρνησης ξένης χώρας». Κατηγορείται ότι «διείσδυσε σε πολιτικές οργανώσεις προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπου αναφέρεται μια «οργάνωση υπέρ του δικαιώματος της οπλοκατοχής».

Η νεαρή γυναίκα δηλώνει ότι είναι αθώα, οδηγήθηκε την Τετάρτη ενώπιον δικαστηρίου της Ουάσιγκτον. Βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Πέντε ημέρες μετά τη Σύνοδο του Ελσίνκι μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Μάικ Πομπέο «αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με την προοπτική ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, με στόχο την εξομάλυνσή τους», σημειώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε έπειτα από «αμερικανική πρωτοβουλία» επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής έγιναν αναφορές επίσης στο θέμα της συριακής σύρραξης, ιδίως «στο ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ με άλλες χώρες για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider