Έλληνας ο διαδηλωτής που χτύπησε ο Μπεναλά 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλληνας ο διαδηλωτής που χτύπησε ο Μπεναλά 

Ελληνικής καταγωγής φέρεται να είναι ο διαδηλωτής ο οποίος χτυπήθηκε από τον επιθετικό σωματοφύλακα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Αλεξάντρ Μπεναλά , που εκτός από υπεύθυνος ασφαλείας ήταν και στενός φίλος του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας, φαίνεται στο βίντεο να σέρνει τον διαδηλωτή και να τον χτυπά στο κεφάλι και το στήθος.

Σύμφωνα με το Closermag.fr, ο διαδηλωτής έδωσε ψεύτικη ταυτότητα με τα στοιχεία Έλληνα μπασκετμπολίστα.

Υπό κράτηση ο Μπεναλά

Ο διευθυντής του γραφείου του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν Πατρίκ Στρζοντά, κατέθεσε χθες ως μάρτυρας στην έρευνα για τη βία που φέρεται να άσκησε ο Αλεξάντρ Μπεναλά, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Πρωτομαγιάς.

Στην υπόθεση αυτή, ο Αλεξάντρ Μπεναλά τέθηκε σήμερα το πρωί υπό κράτηση ενώ ξεκίνησε η διαδικασία της απόλυσής του από το Ελιζέ.

Ο Βενσάν Γκραζ, έφεδρος αστυνομικός που ήταν μαζί με τον Αλεξάντρ Μπεναλά στη διάρκεια των γεγονότων, τέθηκε επίσης υπό κράτηση.

Τρεις αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμοι, τέθηκαν σε προσωρινή αργία για τη διαβίβαση εικόνων που προέρχονταν από σύστημα βιντεοεπιτήρησης στον Αλεξάντρ Μπεναλά, κάτι που καταδίκασε «έντονα» ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Η πολεμική δεν έχει σταματήσει να διογκώνεται από το βράδυ της Τετάρτης μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης από την εφημερίδα Le Monde, με κίνδυνο να γίνει ένα κρατικό σκάνδαλο και να παρασύρει την υπόσχεση για μια «υποδειγματική Δημοκρατία» του Εμανουέλ Μακρόν, η σιωπή του οποίου είναι εκκωφαντική.

Την Πέμπτη ξεκίνησαν ταυτόχρονα μια προκαταρκτική έρευνα της δικαιοσύνης και μια διοικητική έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας, καθώς και μα έρευνα της Εθνοσυνέλευσης.

Είναι «η σοβαρότερη κρίση την οποία αντιμετωπίζει ο Εμανουέλ Μακρόν από την έναρξη της θητείας του», το 2017, εκτιμά η Le Parisien, η οποία, όπως πολλές σημερινές εφημερίδες, καταγγέλλει την αρχή «δεν είδα δεν ξέρω».

Ο Μπεναλά είχε λάβει την άδεια να συμμετάσχει με την αστυνομική δύναμη στη διατήρηση της τάξης την ημέρα εκείνη, όμως ως απλός παρατηρητής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider