11 νεκροί από ανατροπή αμφίβιου οχήματος στο Μιζούρι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
11 νεκροί από ανατροπή αμφίβιου οχήματος στο Μιζούρι

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι πνίγηκαν όταν βάρκα ανατράπηκε και βυθίστηκε εν μέσω κύματος κακοκαιρίας σε λίμνη στο Μιζούρι.

Η βάρκα που αποκαλείται «βάρκα-πάπια», εικάζεται ότι ανατράπηκε λόγω του σχήματος της και εξαιτίας της κακοκαιρίας. Στη βάρκα επέβαιναν 31 άνθρωποι και μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως πνίγηκαν οι 11, ενώ εκφράζονται φόβοι και για άλλα θύματα.

Επτά από τους επιβαίνοντες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο μετά το δυστύχημα με το όχημα της εταιρείας «Ride the Ducks», στη λίμνη Τέιμπλ Ροκ, κοντά στο Μπράνσον της Πολιτείας Μιζούρι, δήλωσε ο Νταγκ Ρέιντερ, ο σερίφης της Κομητείας Στόουν, σε δημοσιογράφους.

Το τοπικό δίκτυο KY3 μετέδωσε ερασιτεχνικό βίντεο όπου καταγράφονται οι στιγμές πριν από τη βύθιση του οχήματος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά τις 19:00 την Πέμπτη (03:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας), ενώ στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί σφοδρές καταιγίδες, ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της περιοχής μέσω Twitter.

Η «Ride the Ducks», εταιρεία με έδρα το Μπράνσον στο Μιζούρι, οργανώνει περιηγήσεις με αμφίβια οχήματα μεγέθους σχολικού λεωφορείου στην περιοχή. Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Παρόμοια οχήματα χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις τουριστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου και έχουν εμπλακεί σε αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα οχήματα, η Ride the Ducks International LLC, δέχθηκε το 2016 να καταβάλει πρόστιμο ένα εκατομμυρίου δολαρίων μετά τη σύγκρουση ενός από τα οχήματά της με λεωφορείο στο Σιάτλ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ξένοι φοιτητές.

Η εταιρεία είχε παραδεχθεί πως τα οχήματά της δεν πληρούν τους κανονισμούς των ΗΠΑ για τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους της χώρας.

11 νεκροί από ανατροπή αμφίβιου οχήματος στο Μιζούρι
11 νεκροί από ανατροπή αμφίβιου οχήματος στο Μιζούρι
11 νεκροί από ανατροπή αμφίβιου οχήματος στο Μιζούρι

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider